Informare privind desfăşurarea Workshop-ului de Imagistică Veterinară, Modulul III Iași, 31 oct. – 01 nov. 2014

Stimaţi colegi medici veterinari,

Vă informăm că, în perioada 31 oct. – 01 nov. 2014, la Iaşi, s-a desfăşurat Workshopul de Imagistică Veterinară, Modulul III, sub titulatura Imagistica toracelui la câine și pisică, organizat de Asociaţia Română de Diagnostic Imagistic Veterinar (ARDIV), Asociaţia pentru Protecţia şi Bunăstarea Animalelor CORONIS și Facultatea de Medicină Veterinară Iaşi. În realizarea acestui eveniment, ARDIV a avut parteneri pe SC Univet, SC Altius, SC Vet.Ro Solution, SC Liamed.

Tema aleasă a fost generoasă, iar programul științific condensat; acesta a cuprins aspecte teoretice și practice susținute pe larg în amfiteatrul A1 al Facultății de Medicină Veterinară Iași, (în prima zi a manifestării); în cea de a doua zi a workshop-ului s-au realizat și demonstrații/exerciții în Clinica veterinară Univet Iași. Amintim dintre lectori pe Prof. Univ. Dr. Vasile Vulpe, Șef lucr. Dr. Corneliu Brăslașu (Facultatea de Medicină Veterinară București), Asist. univ. dr. Robert Purdoiu (Facultatea de Medicina Veterinară Cluj-Napoca), Dr. Diana Mocanu etc.

Manifestarea a fost creditată de Colegiul Medicilor Veterinari din România cu 60 de puncte, la sfârșitul celei de a doua zi a workshopului, participanții primind diploma de participare.

Partenerii menționați mai sus au pus la dispoziția cursanților aparatură de specialitate deosebită și de top în practica veterinară și știința imagisticii: Ecografe Samsung MySono U6, Samsung UGEO HM70A, Ecograf Sonoscape S8, Electrocardiografe 300G Contec, Neurosoft Poly Spectrum. Considerăm că nivelul temei alese a fost ridicat (ca și ideea de a avea un punct de lucru în ecocardiografie), lectorii și participanții fiind la înălțime, astfel încât opiniile finale (verificate prin chestionar feed-back, media 4,8 din maximum 5 ) au fost extrem de pozitive. Considerăm că scopul și obiectivele acestei manifestări au fost atinse întru-totul: cursanții au primit informațiile științifice necesare și au fost implicați efectiv în activitățile practice; suplimentar, toţi cei prezenţi au avut o şansă reală de a relaţiona şi interacţiona profesional și social.

Organizatorii au reţinut ideile participanților pentru viitor şi promit că vor răspunde la aceste cerinţe prin organizarea următoarelor module de workshop, precum şi a altor manifestări ştiinţifice în domeniul imagisticii medicale veterinare.

Împreună pe calea imagisticii,

ARDIV

Asociația Română de Diagnostic Imagistic Veterinar

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *