Informare privind desfăşurarea Simpozionului Național de Imagistică Veterinară Cluj-Napoca, 22 – 23 septembrie 2015

Stimaţi colegi medici veterinari,
Vă informăm că, în perioada 22 – 23 septembrie 2015, la Cluj-Napoca, s-a desfăşurat Simpozionul Național de Imagistică Veterinară, organizat de Asociaţia Română de Diagnostic Imagistic Veterinar (ARDIV) și Facultatea de Medicină Veterinară Cluj-Napoca. Acest eveniment a fost realizat și cu sprijinul unor parteneri ca S.C. Altius, S.C. VetRoSolution, S.C. Farmavet, Interactivity București (Dr. Radu Aronescu), S.C. VisioVet.
Ediția a III-a a acestui simpozion, devenit tradiție de acum, a cuprins Conferința de Imagistică Veterinară și Expoziția de pictură Prof. univ. Dr. Virgil Salanțiu. Conferința de Imagistică a avut un program condensat și variat ce a cuprins aspecte de tehnică imagistică și aspecte de patologie specifice ale diferitor sisteme și aparate – respirator, cardiovascular, genital,osos. Au suscitat interes desosebit lucrările de educație continuă în legătură cu aspecte ecografice și electrocardiografice ale unor afecțiuni cardiace la câine; s-au prezentat informații practice cu privire la diagnosticul diferențial și de certitudine a unor afecțiuni ale coloanei vertebrale, alături de informații decisive privind fizioterapia afecțiunilor coloanei; s-au expus date imagistice care asigură succesul unor intervenții chirurgicale minim invazive în fractura gambei și a luxației patelei la câine; s-au adus informații privind aspectele imagistice (inclusiv urografice) ale unor afecțiuni urinare la câine; și alte lucrări prezentate la un nivel științific înalt. Au fost prezenți lectori din țară și din străinătate: Prof. Leonardo Meomartino (FMV Napoli), Prof. Paolo Ciaramella (FMV Napoli), Prof. Manolo Novales (FMV Cordoba), Dr. Alessandro Guaracinno (FMV Bari), care au întregit manifestarea cu participarea și prezentările video deosebite.
Valoarea științifică a simpozionului a fost completată de Expoziția de pictură a Prof. Univ. Dr. Virgil Salanțiu realizată cu ocazia sărbătoririi a 50 de ani de tradiție în radiologia veterinară clujeană. Manifestarea fost creditată de Colegiul Medicilor Veterinari din România cu 50 de puncte pentru participanți și 100 de puncte pentru lectori. Succesul deosebit al acestui eveniment complex a fost garantat de efortul comun și de pasiunea pentru imagistica veterinară a organizatorilor (colegi de la disciplinele de Semiologie și Radiologie din FMV Cluj și Iași). Considerăm că temele alese au fost pertinente și necesare pregătirii continue a medicilor veterinari, opinie, de altfel confirmată de discuțiile și concluziile finale înaintate de invitați – s-a conturat astfel, în mod clar, dorința lor de a mai participa la astfel de manifestări de imagistică veterinară desfășurate în diverse zone ale țării noastre.
Împreună pe calea imagisticii,
ARDIV
Asociația Română de Diagnostic Imagistic Veterinar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *