Informare privind desfăşurarea Conferinței de Imagistică Veterinară Iași, 11 – 12 decembrie 2015

Informare privind desfăşurarea

Conferinței de Imagistică Veterinară

Iași, 11 – 12 decembrie 2015

 

Stimaţi colegi,

Vă informăm că, în perioada 11 – 12 decembrie 2015, la Iași, s-a desfăşurat Conferința de Imagistică Veterinară, organizată de Asociaţia Română de Diagnostic Imagistic Veterinar (ARDIV) și Facultatea de Medicină Veterinară Iași. Manifestarea s-a desfășurat sub titlul Tehnici imagistice și elemente de diagnostic specific al diferitor afecțiuni ale organelor intraabdominale și intrapelvine.

Programul științific a fost condensat, cu lucrări de educație continuă ce au avut accent pe aspecte din practica veterinară: date instructive generale ale tehnicii radiografice și ecografice ale abdomenului, detalii ale examinării imagistice ale organelor digestive postdiafragmatice, aspecte normale și patologice radiografice și ecografice ale rinichiului și căilor urinare alături de postefecte ale traumatismelor bazinului, date actualizate ale examinării imagistice a splinei și prostatei.

Conferința a fost susținută de lectori din țară (FMV Cluj-Napoca) și străinătate; Dr. Sergio Guilherme, specialist în imagistică la Clinica Davies Specialists din Londra, a susținut două prezentări extrem de interesante prin natura lor practică: Imagistica în urgențele abdominale și Radiografia de contrast a tractusului genito-urinar.

Manifestarea științifică a câștigat în valoare și datorită unor prezentări axate pe imagistica afecțiunilor tumorale ale organelor intraabdominale și intrapelvine (ale peritoneului, ale ficatului și intestinelor, ale rinichiului și vezicii urinare); s-au prezentat date concrete ale stadializării tumorale (inclusiv mamare și a diferitor metastaze) precum și tehnica puncției abdominale și a diferitor formațiuni cu analiza produsului recoltat.

Conferința de Imagistică a fost creditată de Colegiul Medicilor Veterinari din România cu 50 de puncte pentru participanți și 100 de puncte pentru lectori. Succesul deosebit al acestui eveniment complex a fost garantat de efortul organizatorilor și de feed-back-ul extrem de pozitiv rezultat din aprecierile directe ale participanților, cât și din chestionarele completate de acestea. Media generală a acestui eveniment științific a fost de 4,7 din maximum 5; am reținut indicațiile și dorințele colegilor de a asista la prezentări și din imagistica chirurgicală, din imagistica toracelui (a cordului și a pulmonilor), din imagistica afecțiunilor nervoase.

Noi, organizatorii suntem mulțumiți de reușita acestei manifestări și nu ne rămâne decât să promitem că nu ne vom opri,

Împreună pe calea imagisticii,

ARDIV

Asociația Română de Diagnostic Imagistic Veterinar

vă urează

Sărbători cât mai frumoase și Un An Nou Fericit!

 

Christmas-Desktop-Images

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *